Yemek ve pasta yapmak benim en büyük hobim. İnsanları yedirmeyi, çookk ama çookk seviyorum. Bugün de sizlere evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz rengarenk tarifler vereceğim.
Öncelikle renkli renkli cocolarla başlayalım.
Malzemeler
- 2 yumurta beyazı
- 2 Türk Kahvesi fincanı toz şeker
- 2 damla limon suyu
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun mikserle traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın. Devamında Hindistan cevizi koyup karıştırın yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ister sıkma torbasıyla ister tatlı kaşığı ile dökün. Ben 100C fırında yarım saate yakın pişirdim. Siz fırınınızın ayarını kendinize göre ayarlayın.
Ben hastane odasına götüreceğim için görsel açıdan biraz da gıda boyası ekledim ve tarifte verdiğim gibi hindistan cevizi miktarını azalttım ama siz tam bir koko tarifi uygulamak isterseniz, hindistan cevizini 1 su bardağı koyun.Dilerseniz gıda boyası ile de renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ben hastane odasına götüreceğim için görsel açıdan biraz da gıda boyası ekledim ve tarifte verdiğim gibi hindistan cevizi miktarını azalttım ama siz tam bir koko tarifi uygulamak isterseniz, hindistan cevizini 1 su bardağı koyun.Dilerseniz gıda boyası ile de renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Snickers ;
Tarifi gördüğünüz anda deneyeceğinizden şüphem yok :)
Malzemeler :
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı su
- 5-6 damla limon suyu
- 80 gr kaymak
- 100 gr tuzsuz tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 200 gr kabukları soyulmuş tuzsuz yer fıstığı(kavrulmuş)
Kaplama için;
- 2 paket bitter çikolata
Şeker, su ve limon suyunu orta boy bir tavaya alıp şekerin fazla yanmamasına dikkat ederek karamelize edin. Rengi sütlü kahve rengine döndüğünde tereyağını ekleyip karıştırarak eritin daha sonra kaymağı ekleyip hızlıca karıştırın. En son fıstık ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Karışımı bekletmeden yağlı kağıt serilmiş küçük bir tepsiye (ben 15×25 borcam kullandım) yayıp buzdolabına kaldırın. İyice donduktan sonra (yaklaşık 3 saat sürüyor), istediğiniz büyüklükte kesip, benmari usulü erittiğiniz çikolataya bulayarak yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın. Çikolata donuncaya kadar (yaklaşık bir saat) buzdolabında beklettikten sonra snickerslar servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Buzdolabından çıkınca karamel çok sert oluyor bu yüzden servisten 10-15 dakika önce çıkartmanızı tavsiye ederim.
Not: Buzdolabından çıkınca karamel çok sert oluyor bu yüzden servisten 10-15 dakika önce çıkartmanızı tavsiye ederim.
İmam Sarığı Tatlısı ;
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı kakao
- 3 çorba kaşığı su
Krema:
- 3 su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Üzerine:
- 100gr. bitter çikolata
Kenarlarına:
- hindistan cevizi
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor. Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz. Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz. Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder